Сукулентни декори

Удоволствие е за нас да Ви представим нашите живи декори за стена:
Сукулентни терариуми с изключително разнообразие в цветова гама, начин на подредба и мултифункционална ефективност.

Според вашият интериор, с помощта на нашият екип, избирате най-подходящият цвят, като допълнително може да се подсили визията с Granit effect-имитация на камък.
Модулите се предлагат в различни размери-25 см/9 см; 30 см/9 см;
35 см/9 см; 40 см/9 см, което предразполага за по-голямо въображение и артистичност в пространственото им разположение.

Акцентираме върху употребата им като етажерки с външни или вътрешни рафтове, с допълнителен аксесоар, подчертаващ загадъчният им ефект, прикрито осветление под естествената жива растителнонст.
Сукулентите са едни от най-непретнциозните растения. Листата им са месести и представляват резервоари, благодарение на които могат да издържат на суша. Те не се нуждаят от много слънчева светлина. Предпочитат шарена сянка през летните сезони, при максимална температурна граница 27°C- поливат се на 2-3 седмици / веднъж. Докато през зимните месеци от ноември до февруари, ако температурата на помещението е в минималните граници 10°C- 13°C. Поливането на сукулентни растения се редуцира на 4 седмици/веднъж. Това дори е благоприятно да се преустанови поливането им, тъй като започват да вегетират при температура 10°C.

Най- предпочитан вариант за поливане са пулверизаторите, като се впръсква точно в стеблото им (внимава се да не попадне вода в листната им розетка между листата, за да не загният). Достатъчно е 1-2 впръсквания с вода, нормална със стайна темпаратура (ако водата е силно хлорирана се оставя пълният съд с вода да престои няколко часа поне. За да се утаят нежеланите елементи, след което може да се пълни съответният пулверизатор) или преварена и охладена вода. Не е полезно да се поливат с минерална вода!
Сукулентите са доста разнообразни и екзотични растения, някои от тях цъфтят, други красят декора с изящната си комбинация.

Всеки детайл е важен!