Цветна екзотика в банята

  • от

Всеки човек, към днешна дата, се стреми да води качествен живот, да има комфортна работна среда и да внесе свежест у дома. Всеки човек , към днешна дата, трябва да знае, че домашната атмосфера е доминираща предпоставка за мобилизиран ден. Колкото и невероятно да Ви звучи, цветята не само пречистват въздуха, те внасят енергия. Чрез тях Вие създавате цялостен уют. Поставяйки дори едно зелено и свежо растение в банята, Вие разчупвате стериотипа на този кът на дома, от където започва вашият ден. Рестартирайте фреш всеки ден!

Отглеждането на цветя понякога може да бъде изключително лесно. Особено ако имате подходяща информация за тях. Ние от ARTHOME & DECOR Ви предлагаме няколко варианта на цветя, подходящи за влажни помещения, непретенциозни откъм пряка слънчева светлина:

венерини 700.png
  • Adiantum

Едни от най- непретенциозните и красиви растения и подходящи за мокро помещение са Венерините коси (Адиантум). Нежна и красива папрат, която не предпочита директна светлина. Особено важно е за нея поливането да става с мека водата. По листата й можете да прецените в какво състояние е – ако са с променен цвят , това може да е показател за липса на въздух, тясна саксия или прекалена топлина. Около 25-28 °С е температурният максимум за този вид растение. Трябва да сте спокойни относно влажният въздух, тъй като листата й са покрити с восъчен налеп, което не позволява задържането на водните капчици по тях.

бамбук 700.png
  • Dracena Sandriana

Друго атрактивно и подходящо растение е Драцена Сандериана (Бамбук на щастието). Изисква минимална грижа и светлина. Може да вирее както в съд с вода, така и в саксия. Грацията на Бамбуковата спирала пред огледалото е, че не се нуждае от почва. Имате огромен избор за красиви и екзотични аранжировки в стъклена или порцеланова ваза с еко почва, чиято вода е необходимо да сменяте веднъж седмично, за да остане свеж.

дифенбахия700.png
  • Dieffenbachia

Дифенбахия – деликатно тропическо растение. За банята е идеално решение, понеже изисква влажна почва, но е необходимо  в банята да има прозорец- не пряка светлина, но има нужда от естествена такава. Ако все пак банята Ви не е светла, подбирайте цветята според цветът на листата- за по- непретенциозни откъм светлина са за предпочитане с тъмно зелени листа.

спатифилиум 700.png
  • Spatifilium

Спатифилиум(лилия на мира)- светлолюбиво и влаголюбиво. Необходима е естествена светлина, за да се наслаждавате често на прекрасните му бели цветове.

филодендрон 700.png
  • Chlorophitum

Хлорофитум(зелена лилия)- изключително непретенциозно, лесно за отглеждане, влюбено във влажният, както и в свежият въздух. За разлика от Спатифилиума, на Хлорофитума му е достатъчно оскъдно поливане и влажен въздух. Особено ексцентрично изглежда във висяща саксия или на високо, от където да падат красивите му листа.

Там където оставате на саме с мислите си , е необходимо  да има асортименти , които ще Ви помогнат да релаксирате от ежедневието….

Можете да следите нашите реализирани проекти и в f :Дом-Комфорт-Уют – отворете душата си за красивата и ексцентрична природа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *