РАЗНООБРАЗЕН, СВЕЖ ДЕКОР С МЪХ

  • от

ПОЛЗИТЕ ОТ ДЕКОРИТЕ С МЪХ

 Независимо дали в офис, в дом или ателие, живите картини и зелените стени от мъх си остават еко тренд, съживяват всяко пространство и му предават релаксираща  атмосфера.

 Всеки приветства природният триизмерен ефект, но това което не знаете е ползотворният й ефект- явява се пречиствател на въздуха в затвореното пространство.

Направено е проучване, свързано с кислородната среда в помещенията, където хората прекарват по-голямата част от времето си. Установено е, че на 10 кв.м. е необходимо наличие поне на едно растение (залена енергия).

Вредните компоненти, намиращи се във въздуха, отлично се елиминират от всеки един мъх или цвете:

ТРИХЛОРЕТИЛЕН  C2HCl3

Отделя се от мастилни бои, лакове, лепила. Симптомите, които настъпват след дълготрайно вдишване са главоболие, безпокойство, световъртеж.

ФОРМАЛДЕХИД CH2O

Намира се в сухите хартиени кърпички, хартиени пликове,синтетични тъкани. Симптомите са – дразнене в областта на носната лигавица и гърлото.

БЕНЗЕН C6H6

Отровен и канцерогенен, влиза в състава на бензина и нефта.Използва се като суровина за производството на пластмаса, смоли, лепила, найлони, бои, лекарства и пестициди.

При инхалиране настъпва объркване, тахикардия, дразнене в областта на очите, безсъние

КСИЛЕН / КСИЛОЛ C₈H₁₀

Употребява се като разтворител в каучуковата, кожарската и печатарската промишленост.

Дразни устната лигавица, гърлото. Може да настъпи световъртеж, главоболие. При интоксикация води до сърдечна и чернодробна интоксикация.

АМОНЯК NH3

Използва се като състав в почистващите препарати за прозорци.

Дразни очи, гърло, дори предизвиква и кашлица.

Поувлякохме се в информацията, но е важно да се обърне внимание на свежия, чист въздух в затворените помещения и ползата на жива, зелена нотка.

Флората, която ние от АRTHOME & DЕCOR, използваме, като декорация, неутрализират отровите във въздушното пространство.

В живата картина или зелената стена, основният пречиствател се явява мъхът, независимо дали ще е Скандинавски мъх, плосък мъх или топчест мъх. Като акцент поставяме стабилизирани папратови листа, бръшлян и други зелени листни елементи. За още по-разнообразна визия се използват и Артификали (изкуствени растения). Крайният резултат е изключително впечатляващ. Гарантираме, че ще останете възхитени от изборът Ви за освежаване на Вашето комфортно место !

Всяко фоайе би доминирало над  другите просторни стаи, с присъствието на картина . При достатъчна влажност, всеки детайл остава свеж, зелен и с аромат на гора.

Необходимите индикации са :

60% – 80 % влажност (абсорбира се излишната влага, като по този начин се възпрепятства наличието на мухъл ).

5 °C – 30 °C широка температурна амплитуда.

Акцент – без да е необходима директна слънчева светлина.

Цвят и вид на използвания мъх, зависи изцяло от Вашата фантазия. Предоставяме идеи, свързани с вашия интериор- има възможност да се добавят детайли в различни форми. Като най-широко използваният е вид ламперия/ декоративен профил. От началото на 2023 година се забелязва предпочитание да се използват PVC разнообразни форми, от които като фон се явява стената от мъх. Очаквайте информация в нашето портфолио.

Всеки човек, независимо в каква атмосфера се намира, с какво нюансово обкръжение е, трябва да стартира с благоприятна душевна среда.

А какво по-приятно от усещането за отдих, левитация и самоконтрол в присъствието на нейно Величество Природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *